Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht

Kokos-misosoep

Door Louise De Brabandere

Nu het schooljaar weer volop bezig is, en de avonden snel gevuld zijn met huiswerk, hobby’s en andere to-do’s, moet ik me weer wat beter organiseren om de avondspits in goede banen te leiden. Ik kook uiteraard heel graag, maar tijdens de week zijn snelle en efficiënte recepten nu eenmaal dankbare kost. Op zondag mealpreppen om vervolgens dagenlang hetzelfde te eten? Dat is niet aan mij besteed. Samen eten blijft voor mij iets om naar uit te kijken, en als je voor de derde dag op rij dezelfde smaken op je bord krijgt…

Om het met de woorden van opruimgoeroe Marie Kondo te zeggen: ‘It doesn’t spark joy’. Dat kan ik gemakkelijk aflezen van het gezicht van mijn zoon. Een grote hoeveelheid maken en vervolgens in porties invriezen, daarentegen, werkt voor ons wel. Deze romige kokossoep met aromaten zoals gember en miso is een Aziatische soep die je gemakkelijk afwerkt met toppings naar keuze. Ik maak een voorraad van een paar liter, waardoor er altijd een smaakvolle basis in de diepvriezer zit om op een drukke avond snel op te warmen. Gooi er noedels of rijst in, werk af met gebakken shiitakes, sluimererwten of gewoon mais uit blik en krokante uitjes en drizzle er nog wat crunchy chili over voor extra kick. Tien minuten later staat er een kom dampende noedelsoep voor je neus. Joy!