Skip to content
Zomerse groentenstoofpot - Ciambotta
Nassima Rothacker

Zomerse groentenstoofpot – Ciambotta

Door Ursula Ferrigno

Wie ooit al naar de Amalfitaanse kust reisde, kan het ongetwijfeld beamen: het is een van de mooiste plekken van Italië, met zijn rotskusten, helderblauwe lucht en water.

In de plaatselijke keuken spelen groenten de hoofdrol, vaak in combinatie met vis. Het is uit deze streek dat de familie van kok Ursula Ferrigno afkomstig is. Ze wijdde een zomers kookboek aan de keuken van de Amalfikust.

Dit is een van de 75 recepten uit het boek. Ursula vertelt zelf over dit recept: “Deze heerlijke zomerse groentenstoofpot is ook wel bekend als cianfotto. Het gerecht kent vele variaties en dit is het recept van mijn Nonna Ferrigno. Ik koester het daarom zeer. Serveer met goed brood om alle sappen mee op te vegen. Je kunt de groenten aanpassen naar persoonlijke voorkeur. Dit gerecht is een waar eerbetoon aan de zomer en aan wat er in je tuin groeit.”

Uit: De Italiaanse keuken van Amalfi, Ursula Ferrigno, Edicola Publishing, juli 2023