Eton Mess-toren
Door Frankie Unsworth
De Eton Mess is regerend kampioen van Britse desserts. Veel makkelijker dan een pavlova, maar minstens zo lekker. Maak eerst de meringue en wees niet zuinig met het fruit. De manier van serveren is geïnspireerd op de flamboyante ‘tumble’ die wordt geserveerd in het Londense restaurant Quo Vadis, maar je kunt dit dessert op elke gewenste manier presenteren.
Vrienden uitnodigen voor een etentje en ervoor zorgen dat je niet afgepeigerd bij het aperitief verschijnt: we weten allemaal dat zoiets een uitdaging is. Frankie Unsworth gelooft nochtans dat het kan. In haar nieuwe boek ‘Last Minute Dinners’ serveert ze tal van ideeën en recepten voor spontane etentjes. Drankjes, knabbels, eenpansgerechten maar even goed ‘ietwat chiquer’. Ideaal voor een gezellige herfstavond in goed gezelschap.
Uit: Laste Minute Dinners. Koken zonder stress voor vrienden en familie, Frankie Unsworth, Good Cook, 208 p., september 2024, 27,50 euro.