Parmezaanpuree met gepocheerd ei, paddenstoelen en salie-botersaus
-
25
minuten
Januari vraagt om comfort, en dat betekent: romige puree, hartige paddenstoelen en een kruidige botersaus. Dit gerecht heeft alles wat je nodig hebt om een koude avond te overleven.
Geef je puree wat extra flair door er een handje geraspte Parmezaanse kaas door te mengen. Het geeft de puree een vollere, rijke smaak. Daarbovenop schep je een mix van paddenstoelen, goudbruin en nét een tikje krokant gebakken op een hoog vuur. Voeg knoflook toe voor die diepe aardse smaak die zo perfect past bij het seizoen. Maar wat het écht afmaakt, is de salie-botersaus. Dat is geen gewone boter, maar boter die je langzaam laat smelten tot een notige bruine kleur, terwijl je wat salieblaadjes krokant bakt.
Afwerken doen we met een gepocheerd ei, want die romige dooier fungeert als een soort bonussaus. Schrikt het idee van pocheren je af? Probeer dan eens een ei te pocheren in de microgolfoven. Een trucje dat ik op de socials tegenkwam. Het vergt misschien wat trial-and-error (bij mij was het eerste ei te zacht en het tweede net iets te hard), want elke microgolfoven is anders. Maar zodra je het doorhebt, wordt eieren pocheren kinderspel.
Januari mag dan grauw en grijs zijn, maar dit bord is dat allesbehalve. Eenvoudig te maken, mooi om op tafel te zetten en perfect om je tijdens de donkerste maand van het jaar op te warmen.