Ga naar de inhoud

Mi gan juan bing of rolcake met mandarijn

Mì gān juàn bǐng of rolcake met mandarijn
© Kafei

Het mag dan Chinees Nieuwjaar zijn, soms mag er ook eens een kerstklassieker met Chinese toets op tafel. Zo is er de rolcake met mandarijn van chef Ping Ping Wang, die verdacht veel aan een kerststronk doet denken.

Zij thuis verantwoordelijk voor de dessertafdeling, terwijl haar papa degene is die aan de klassiekers vasthoudt. “De avond voor Nieuwjaar komen we bij elkaar en koken we allemaal samen. Er is nooit één iemand die kookt, maar mijn vader is wel degene die over de tradities waakt.

Wang gaat ze graag creatief aan de slag met Europese en Aziatische tradities: “Op Kerstmis maak ik een klassieke kerststronk met Aziatische touch en met Chinees Nieuwjaar een rolcake met mandarijn die knipoogt naar de kerststronk. Mandarijnen en sinaasappels brengen geluk, voorspoed en welvaart, ze mogen bij Chinees Nieuwjaar niet ontbreken. In dit dessert krijgen ze de hoofdrol.”