Ga naar de inhoud

Gebakken havermout

© Foodstylist: Simon Andrews. Foto: Christopher Testani / New York Times.

Een krokant, geroosterd korstje in combinatie met een smeuïg, zacht binnenste: gebakken havermout biedt het beste van beide texturen voor een eenvoudig doch lekker ontbijt. Dit simpele gerecht gaat in één kom, en zowat elk ingrediënt kun je naar smaak aanpassen. Afhankelijk van wat je in voorraad hebt, kun je vers, bevroren of gedroogd fruit gebruiken, en daar wat fijngehakte noten, pompoenpitten of kokosvlokken aan toevoegen voor een beetje crunch. Alle soorten melk passen erbij, ook plantaardige alternatieven. De toevoeging van ei maakt het gerecht wat luchtiger en bindt de havermout, zodat je het makkelijker in stukken kunt snijden. Serveer een paar minuten nadat het gekoeld is, of leg het in de koelkast om er in de loop van de week van te smullen.

© 2025 The New York Times Company