Ga naar de inhoud

Eleven Madison Park Granola

© Foodstylist: Barrett Washburne. Propstylist: Megan Hedgpeth. Foto: Ryan Liebe / New York Times.

In het restaurant Eleven Madison Park in Manhattan krijgen de gasten bij de rekening een presentje: een potje granola voor het ontbijt de volgende dag. Het is klassieke Alpen-kost, rechtstreeks afkomstig van chef Daniel Humm, die in Zürich opgroeide. De havermoutvlokken zijn goudkleurig door de bruine suiker en een vleugje ahornsiroop, wat zout en een flard olijfolie zorgen voor diepgang. Kokoschips en pistachenoten geven het geheel een frivole toets, pompoenpitten voegen iets krokants toe. Hier en daar komen gedroogde krieken piepen, de broodnodige zachtigheid om het geheel af te maken. En het best van al: het recept is eenvoudig en lukt gegarandeerd als je een bakrooster en een oven hebt, tenminste als je niet te kwistig bent met het zout. De meningen over de gewenste hoeveelheid – een hele eetlepel – lopen sterk uiteen. Voor velen is dat ettelijke theelepels te veel, voor anderen is dat gewoon perfect. Volg dus je eigen smaak.

© 2025 The New York Times Company