Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Pokébowl met gemarineerde tempé
Fotografie: Bram Debaenst / Foodstyling: Els Sirejacob

Pokébowl met gemarineerde tempé

Door Servaas Bingé

Uitstelgedrag is bijna nooit goed, behalve als het om eten gaat, zegt dokter Servaas Bingé. De huis- en sportarts schreef al verschillende boeken over voeding, gezondheid en intermittent fasting. Dit is een van zijn recepten.

Uit: 16:8 Vastenkookboek, Servaas Bingé & Anouk Brackenier, Borgerhoff & Lamberigts, 2021.

Ingrediënten

4 personen
  • harissa
    6 6 eetlepel(s)
  • tamari
    4 4 eetlepel(s)
  • agavesiroop
    2 2 eetlepel(s)
  • sesamolie
    4 4 eetlepel(s)
  • knoflook
    2 2 teentje(s)
  • geraspte gember
    2 2 theelepel(s)
  • tempé
    400 400 g
  • quinoa
    500 500 g
  • champignons
    400 400 g
  • avocado('s)
    2 2
  • rode paprika('s)
    2 2
  • edamame
    350 350 g
  • zeewiersalade (het liefst suikerarme)
    250 250 g
  • lente-ui(en)
    1 1
  • gember, zeer dun gesneden
    2 2 eetlepel(s)
  • olijfolie
    2 2 eetlepel(s)
  • zout
    1 1 snuifje(s)
harissa 6 eetlepel(s)
tamari 4 eetlepel(s)
agavesiroop 2 eetlepel(s)
sesamolie 4 eetlepel(s)
knoflook 2 teentje(s)
geraspte gember 2 theelepel(s)
tempé 400 g
quinoa 500 g
champignons 400 g
avocado('s) 2
rode paprika('s) 2
edamame 350 g
zeewiersalade (het liefst suikerarme) 250 g
lente-ui(en) 1
gember, zeer dun gesneden 2 eetlepel(s)
olijfolie 2 eetlepel(s)
zout 1 snuifje(s)
Ingrediënten kopiëren

Bereiding

Stap 1

Meng de harissa, de tamari, de agavesiroop, de sesamolie, de knoflook en de gember in een grote kom.

Stap 2

Snijd de tempé in blokjes van 1 op 1 centimeter en voeg ze toe aan de marinade.

Stap 3

Dek de kom af en laat de tempé minstens 2 uur marineren.

Stap 4

Kook de quinoa in een pan volgens de instructies op de verpakking. Zet het vuur uit wanneer al het water geabsorbeerd is. Laat de quinoa zonder deksel uitstomen, zo wordt hij niet plakkerig.

Stap 5

Snijd de champignons in schijfjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons met een snuifje zout tot ze lichtbruin kleuren. Zet ze opzij.

Stap 6

Bak in dezelfde pan de gemarineerde tempé gedurende 5 à 7 minuten op middelhoog vuur.

Stap 7

Verdeel de quinoa over de kommen.

Stap 8

Snijd de avocado en de rode paprika in partjes en verdeel ze over de kommen, net als de champignons, de edamame, de zeewiersalade en de tempé. Serveer de pokébowl met wat lente-ui en gember.

Recept door
Servaas Bingé Meer recepten