Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Cheesy ovenschotel met witte bonen en tomaten
Bramski

Cheesy ovenschotel met witte bonen en tomaten

Door Michaël Sels

Michaël Sels is hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, maar de man kan ook koken. Met andere woorden: hij weet wat gezond én lekker is.

In tijden waarin allerlei dieetgoeroes en coaches ons oproepen om minder te eten, komt Sels met een andere boodschap: “Ga voor méér, méér, ja je leest het goed, veel méér!” In een nieuw boek lanceert de auteur een oproep om dagelijks 500 gram groenten en fruit te eten. Meer groenten eten zou in ons land maar liefst 1650 sterfgevallen per jaar voorkomen. Michaël Sels legt alles uit in een bevattelijk boek en voegt er meteen 50 recepten bij waarin fruit en groenten de hoofdrol spelen.

Zoals bijvoorbeeld deze ovenschotel. Hij zegt zelf in de inleiding: “Deze ovenschotel is een smeuïge en hartverwarmende combinatie van witte bonen, tomaten en kaas. De romige textuur van de bonen en de sappige smaak van de tomaten vormen een heerlijke basis. Het deken van gesmolten kaas geeft een hemelse finishing touch. Dit gerecht is voor mij comfortfood op zijn best!”

 

Uit: Plan 500 gram. Versterk je lichaam met meer groenten en meer fruit, Michaël Sels, uitgegeven bij Pelckmans, 176 p., 27 euro, mei 2024