Ga naar de inhoud
Groene shakshuka met sucuk
Michell van Voorbergen

Groene shakshuka met sucuk

Door Mounir Toub

Chef-kok Mounir Toub kijkt elk jaar weer uit naar de ramadan. De vastenmaand is voor moslims een periode om te ontmoeten en te delen. “Terug naar de essentie, de resetknop indrukken en mezelf nog meer uitdagen als moslim en mens,” zegt Mounir. Hij verzamelde 115 recepten uit de Arabische keuken in zijn nieuwe boek ‘Het ramadan kookboek’.

Over dit recept voor groene shakshuka zegt Mounir Toub in de inleiding: “Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht en wordt vaak gemaakt met tomaten. Deze groene versie is zeer geschikt voor de ochtend tijdens suhoor, als je een pittige dag in het vooruitzicht hebt.”

 

Uit: Het ramadan kookboek, 115 recepten voor ramadan, Eid en andere feestdagen, Mounir Toub, uitgegeven bij Kosmos Uitgevers, 210 p., 27,50 euro, februari 2024