Groentelasagne zonder pasta met feta
Door Sabrina Ghayour
Sabrina Ghayour komt uit Teheran, maar verhuisde na de Iraanse revolutie naar Groot-Brittannië. Ondertussen is ze wereldwijd bekend om haar recepten, die Midden-Oosters geïnspireerd zijn, maar waar ze telkens haar eigen twist aan geeft. Ze is ondertussen toe aan haar zevende boek, en daarin legt ze de nadruk op drie dingen: vrij goedkope ingrediënten, eenvoud en smaak.
Over dit recept voor groentelasagne vertelt Sabrina Ghayour: “Het kost weinig moeite om deze groentelasagne te maken, maar dat doet niets af aan de smaak – ik kan dit in een cakevorm gebakken prachtige gerecht niet vaak genoeg aanbevelen. Ik houd van de smeltende blokjes feta erin en de kaas past ook heel goed bij de saus.”
Uit: Flavour. Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak, Sabrina Ghayour, uitgegeven bij Good Cook, 240 p., 27,50 euro, april 2024