Ga naar de inhoud
Kip tikka masala - The Curry Guy één pan
Kris Kirkham

Kip tikka masala

Door Dan Toombs

Er zijn ergere jobs te bedenken. Dan Toombs deed twee jaar lang uitgebreide research voor zijn nieuwe boek en trok daarvoor met zijn vrouw door India, Sri Lanka, Zuidoost-Azië, Europa en de Verenigde Staten. Ze reisden met hun oude rugzakken, net als toen ze nog student waren, en zochten overal naar de lekkerste maaltijden. Eerst probeerden ze ter plekke zoveel mogelijk info of recepten te verzamelen, en daarna gingen ze thuis aan de slag met hun aantekeningen. In The Curry Guy één pan verzamelt Toombs allerlei gekruide gerechten van over de hele wereld, die vaak met één pan of op één bakplaat bereid worden. Houd je dus klaar voor een stevige portie garam masala, chilipoeder, fenegriek, tamarinde en andere exotische smaakmakers.

Over dit recept voor kip tikka masala vertelt de auteur: “Je kunt echt heel veel doen met een kip tikka masala om hem helemaal naar je smaak te maken. Sommige zijn heel zoet en romig, andere zijn wat hartiger en bevatten minder room – je kunt er alle kanten mee op. Proef gewoon tijdens het koken en pas hem naar smaak aan. Kip tikka masala heeft meestal een dieprode kleur vanwege de rode voedingskleurstof. Deze voegt weinig tot geen smaak toe, dus laat hem gerust weg als de kleur je niets kan schelen. Ik heb aan de curry op de foto geen voedingskleurstof toegevoegd.”

Uit: The Curry Guy één pan, Dan Toombs, uitgegeven bij Good Cook, 272 p., 29,95 euro, november 2023