Ga naar de inhoud
Laura Edwards

Kleverige aubergines met dadels en tahin

Door Georgina Hayden

Ze werkte twaalf jaar voor Jamie Oliver, maar kreeg de liefde voor koken al mee als kind. Georgina Hayden woonde boven de Grieks-Cypriotische taverne van haar grootouders in Londen en leerde daar de mediterrane keuken kennen.

Haar nieuwe boek ‘Grieks!’ noemt ze zelf eerder ‘Grieks! Achtig’. Eigenlijk zijn het gewoon ongecompliceerde gerechten met een knipoog naar de Grieks-Cypriotische genen van Georgina Hayden. Het is vooral een ideale manier om je alvast voor te bereiden op de komende zomer, en te dromen van lange avonden buiten met een rijkgevulde tafel.

Zelf schrijft ze in de inleiding over dit recept: “Dit is misschien wel het beste recept in mijn boek. Het is alles wat ik lekker vind in een salade: zoet, zout en pittig. Als je het bereiden van aubergines lastig vindt, dan is dit een goed recept om mee te beginnen, want het kan niet mislukken.”

 

Uit: Grieks! Recepten voor elke dag, Georgina Hayden, uitgegeven bij Good Cook, 288 p, 27,50 euro, april 2024