Skip to content
Korean style loaded nacho’s
Toos Vergote

Korean style loaded nacho’s

Door Eveline Versluys

“95% van mijn lichaam bestaat uit hummus,” vertelt auteur Eveline Versluys in haar nieuwe kookboek ‘Gek op Groenten’. De Gentse heeft haar eigen vegan cateringbedrijf dat Vegamuze heet, en ze is verzot op groenten.

Bovendien durft ze in haar recepten best wel verrassend uit de hoek te komen. Zo presenteert ze een zomerse taart, gemaakt van doperwten, aardbeien en een hele citroen, met schil en al.  Of ze maakt chocoladetruffels met zwarte knoflook. Een verfrissende aanpak!

Over dit recept voor Korean style loaded nacho’s vertelt Eveline in de inleiding: “‘Dit is een nieuwe creatie,’ zei ik tegen mijn familie toen ik hun deze Korean style loaded nacho’s met bulgogi-oesterzwam, gochujangmayonaise en kimchi voorschotelde. Ik had gedroomd over deze geweldige Mexicaans-Koreaanse fusion en had besloten mijn droom direct te verwezenlijken.

“Iedereen proeft. Iedereen is stil. Iedereen juicht. ‘Is dit een recept voor in je nieuwe kookboek?’ vroeg m’n broer terwijl hij de vingers van zijn ene hand aflikte en zijn andere hand al weer richting de schotel nacho’s uitstrekte.

“‘Nee, waarschijnlijk niet. Dit was gewoon voor de fun,’ antwoordde ik luchtig, zonder het besef dat ik net een bommetje had gedropt. ‘Wwwaaattt???’ Plotseling stond iedereen overeind. Mijn broer (met extra nacho’s in de hand), mijn vader (met extra nacho’s in zijn mond), mijn lief (met overal extra nacho’s) en mijn moeder (niet met nacho’s want altijd de elegantie zelve) keken me aan alsof ik zojuist had gezegd dat ik nog nooit Star Wars had gezien.

“‘Dat meen je niet?????’ zei mijn broer. ‘Dit moet erin!!!’ zei papa. ‘Dit is te lekker om niet met de wereld te delen!’ zei het lief. ‘Ik lust niet graag pikant, maar zelfs ik vind het heerlijk,’ zei mama.

“En zo geschiedde; ik zwichtte onder de groepsdruk.

“Hier is het recept voor mijn Korean style loaded nacho’s met bulgogi-oesterzwammen. Hopelijk zorgt dit gerecht ook bij jou voor kreetjes van extase en nachokruimels over de hele bank! Smakelijk!”

 

Uit: Gek op Groenten, Eveline Versluys (Vegamuze), Sterck & De Vreese, najaar 2023