Krokante aubergine-schnitzel
Door Louise De Brabandere
Sinds enkele weken ben ik (eindelijk) de trotse eigenaar van een airfryer. Ik loop helemaal achter op deze hype, maar ben mijn schade met rasse schreden aan het inhalen. Zowat alles ging met succes de airfryer in, maar de allerlekkerste creatie tot nu toe is deze aubergine-schnitzel.
Een kruising tussen comfortfood en iets wat verfijnd genoeg voelt om te serveren tijdens een gezellig etentje met je vrienden. Het ziet er alvast uit als iets dat net iets meer moeite heeft gekost dan eigenlijk het geval is, exact wat we willen als we volk uitnodigen. Het draait allemaal om die krokante, goudbruine korst – knapperig, precies genoeg zout, en met een beetje extra flair dankzij de parmezaan en hint van sesam – en boterzachte binnenkant.
Dit is een aubergine in z’n beste vorm, een aubergine die besloten heeft om zich eens goed aan te kleden en de hoofdrol te spelen. In plaats van in een pan vol olie, gaat deze schnitzel in de airfryer. Minder olie, net zo’n bevredigende crunch (heb je geen airfryer, dan werkt poffen in de oven en bakken in de pan uiteraard even goed en even lekker). Ik serveer hem met een eenvoudige tomatensaus en werk af met zeste van citroen, wat een fel, fris contrast geeft.