Ga naar de inhoud
Chocolademousse met mandarijnsiroop en zeezout
Amber Vanbossel

Chocolademousse met mandarijnsiroop en zeezout

Door Louise De Brabandere

Als het over koken gaat, bestaan er twee kampen. Je hebt de hartige koks, zoals ik, die zweren bij zoute gerechten en vaak op het gevoel koken. En dan zijn er de dessertliefhebbers, de bakkers die dol zijn op ingrediënten afmeten en een kast vol bakvormen bezitten.

Dit nagerecht is er voor de mensen uit de eerste categorie, die tijdens de feestdagen echter ook een dessert op tafel moeten zetten. Het is eenvoudig om te maken, verrassend en niet mierzoet. Maar bovenal weet deze ietwat bittere chocolademousse zowel liefhebbers van hartig als van zoet te bekoren.

Je kan de chocolademousse alvast over individuele potjes verdelen en zo laten opstijven. Of doe zoals ik en laat de mousse afkoelen in een grote pot. Dat neemt minder plaats in als je koelkast ongetwijfeld al overvol zit met hapjes, wijn en ingrediënten.

Afwerken doen we met ingekookt mandarijnsap, een snuf zeezout en koekjes. Ik gebruikte krokante soufflés met amandelen (van Delhaize), maar eender welk koekje met noten, zoals een amaretti of biscotti, werkt hier mooi.