Moussaka
Door
Eric Ivanidis
& Marcelo Ballardin
Het Gentse restaurant DOOR73 staat garant voor een kosmopolitische keuken. Chef Eric Ivanidis combineert er zijn Griekse roots met invloeden uit de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. DOOR73 is het tweede restaurant van Marcelo Ballardin, die in dezelfde buurt in Gent zijn sterrenrestaurant OAK heeft. Het duo publiceerde zopas een boek over de keuken van DOOR73, onder dezelfde naam.
Dit recept voor moussaka is een van de mooie onderdelen uit het boek. In het boek lezen we hierover: “Griekse moussaka is zonder twijfel het meest populaire gerecht van mijn geboorteland. Het vormt de kern van elke taverne en elk familiefeest. Moussaka zou je kunnen beschouwen als een inherent deel van onze cultuur, een maaltijd die generaties verbindt. Hieronder vind je mijn lievelingsversie ervan.”
Uit: DOOR73, Eric Ivanidis & Marcelo Ballardin, Lannoo, december 2023