Ga naar de inhoud
5 Flavors Mmei
rv

5 Flavors Mmei

Antwerpen

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat deze rubriek – onder de honderd euro – enige discipline vereist.

Als je in de hamburger-hotdog-pizza-pita-categorie blijft – en daar is absoluut niks mis mee – zit je geheid goed. Een simpele brasserie vraagt al wat rekenwerk terwijl je bestelt, en soms wat economische overwegingen: ‘misschien geen cocktail vooraf’. En in een sharing-restaurant lopen al die kleine deelgerechtjes snel op, zeker als je zo gulzig bent als ik. Maar bij 5 Flavors Mmei lukt het vanzelf. We leggen geen enkele terughoudendheid aan de dag en eindigen keurig onder de honderd.

Er zijn meerdere schappelijk geprijsde formules, waaronder een degustatiemenu (37,5 euro), maar wij gaan voor 15 dim sums en gebakken rijst (33 euro). Dim sums zijn letterlijk ‘hapjes die het hart raken’. Chinezen eten ze samen met familie en vrienden, bij een babbel en een kop thee. Ik heb nog steeds een ‘kerstgevoel’ bij elk glanzend torentje stoommandjes dat op tafel verschijnt. Wat zou het zijn? De glasachtige ravioli’s met garnalen. De lichtgroene dumplings met varkensvlees. De gestoomde runderballetjes. Ze zijn sappig en smakelijk. Makkelijk op te pakken met stokjes. Ze kleven niet aan elkaar en je kunt ze in één keer in je mond steken. Ook de gefrituurde versies zijn uitstekend. Niet te vet, lekker crispy.

5 Flavors staat gekend als de kampioen van de Kantonese keuken, werd door Gault Millau tot tweemaal toe uitgeroepen tot Aziaat van het jaar en krijgt nog steeds een 14/20. Maar dat was met chef Michael Leung in de keuken en gastvrouw Sim Ka in de zaal. Dit bejubelde duo heeft de zaak overgelaten, en de nieuwe eigenaars wensen onbekend te blijven, zo deelden ze ons mee. Lekker eten en een air van mysterie er gratis bovenop.

 

Info

Maandag en dinsdag gesloten, woensdag tot zaterdag van 18u tot 23u, zondag van 13u tot 15u en van 17u tot 22u.

 

De rekening

Wij betaalden 93,5 euro voor twee negroni’s (9,5 euro), een glas rosé (4,5 euro), een Chinees biertje (4 euro) en een dim sum menu (33 euro).

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ***

Bediening ***

Atmosfeer ***

 

Door Lene Kemps