Skip to content
Instagram
Instagram

Bar Raket

Antwerpen

Informatie

Bresstraat 10,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Onlangs annuleerde een restaurant rond 13u15 mijn lunch aangezien ik wegens file te laat zou arriveren en aldus de voorbereidingen voor het diner in de war zou sturen. Als last-minute gedumpte vond ik onderdak in Lewis. Daar was de keuken nog in volle bedrijvigheid en losten mijn gezelschap en ik vroege lunchers af. Voor eigenaar en chef Thomas Snijders was dat de normaalste zaak van de wereld.

In diezelfde sfeer van ongedwongenheid opende Thomas een tweede zaak op wandel­afstand van Lewis. Bar Raket wil een va-et-vient eetplek zijn waar je doorlopend welkom bent.

De eerste indruk doet alvast huiselijk aan. Thomas’ rechterhand David Oosterom vertelt ons dat we een plekje mogen uitkiezen: aan een knusse tafel, of de bar aan de open keuken waar je het DNA van Raket kunt ruiken, wat zeg ik, proeven. Zowel qua inrichting als in de potten en pannen is er sprake van een zekere ruwheid, zonder ooit de gast uit het oog te verliezen. De placemat waarop het menu gedrukt is, benadrukt dat nog meer.

Van de steak tartaar met vinaigrette salé à la Lewis (20 euro) tot krokante oesterzwam (14) die – verrassing! – een tempura met een fris opgeschuimde mousseline blijkt te zijn. De typisch Catalaanse combinatie van beuling met kikkererwt (14) valt enigszins droog uit en ook de gulle portie zout vatten we niet helemaal, perdón!

De mosselen in gerookte boter (22) maken we, behalve één bedorven exemplaar, slurpend soldaat. Het stuk skrei in een zoute beurre blanc (26) is z’n prijs volledig waard en dan moet de echte verrassing nog komen. De knolselderrisotto met pecorino (16) behoort tot het beste van deze middag. Dit gerecht kan je, zo ontdekken we bij de buren, pimpen met een portie versgeschaafde truffel. Let wel: Raket is geen zaak die aan upselling doet of waar elk gerecht generiek smaakt door het luxedeken van truffel of kaviaar.

Net zoals Thomas in Lewis met zijn befaamde Tompussy (een bladerdeegdessert met bananencrème en gezouten karamel) op een hoogtepunt afsluit, breit hij ook hier een geweldig eind aan onze lunch. Fior di latte softijs van de machine, geserveerd met gekaramelliseerde nootjes in een zilveren ijscoupe, katapulteert me op romige wolkjes richting de rekening.

Het succes van Raket bewijst dat er in het bruisende Antwerpen altijd lanceerruimte is voor spontaniteit, kwaliteit en versheid.

Femke Vandevelde

 

Prijs-kwaliteit ★★★★☆

Eten ★★★★☆

Bediening ★★★☆☆

Atmosfeer ★★★★☆

 

REKENING
Wij betaalden 191 euro voor twee flesjes water, zeven gerechten, wijn en koffie.

 

CHEF
Thomas Snijders is een autodidact. Na ervaringen in Pure-C (Cadzand), Veranda (Antwerpen) en Chez Bru (Eygalières) begon hij een eigen zaak in Hoog­straten. Dan volgden nog passages in Barcelona en Kopenhangen, en uiteindelijk Antwerpen.

 

INTERIEUR
Het bureau van Bjorn Verlinde – die het interieur van o.a. The Jane, Misera en Souvenir tekende – leverde strak werk met oog voor eigenheid en ziel.