Ga naar de inhoud
Baracca
Dirk Leemans

Baracca

Leuven

De naam zet je op het verkeerde been. Hij verwijst naar de plaats waar de mijnwerkers na een dag vol stof samenkwamen voor een hapje en een drankje.

Als je daarbij denkt aan rustieke stukken brood en hompen kaas, think again. Baracca serveert verfijnde deelgerechten die nog weinig te maken hebben met de Italiaanse traditie, ook al zijn de bezielers Italiaans en komt de zuurdesempizza (vanaf 15 euro) recht uit de houtoven. De barak voor het restaurant ademt eerder een après-skisfeer, met schoon volk en lekkere cocktails. Maar het gaat om hetzelfde soort togetherness, zeggen ze bij Baracca. En ook nog: sharing is caring.

De tapas worden aangekondigd als social bites. De traditionele vitello tonnato (17 euro) en  burrata tomaat (13 euro) zijn beschikbaar, maar de rest van de kaart is een mooie combinatie van keukens die vandaag trendy zijn: Mexicaanse taco’s (14 euro), Taiwanese baobuns (14 euro), Japanse rijstkoekjes (14 euro) en een Amerikaanse mac-’n-cheese (22 euro). Je zou hier de hele avond kunnen knabbelen, maar dan overstijgen we onze prijscategorie. Bij een glas Franciacorta (12,5 euro) maken we de moeilijke keuze. We gaan voor de ‘crispy dragonballz’ (18 euro): krokante garnaalballetjes met een spicy mayonaise. Gevolgd door baobuns met buikspek en gemarineerde groenten (14 euro). De patatina (9 euro) blijken platte crunchy koekjes met dotjes saus bovenop. De taco’s (14 euro) zijn perfect knapperige tortilla’s gevuld met chili con carne en avocado. Op de gerechten is niets aan te merken. Het is dat we het keukenteam bezig zien, want je zou kunnen denken dat ze door een erg kundige robot zijn gemaakt, zo gestroomlijnd en identiek komen ze op tafel.

Baracca is een levendige, vrolijke plaats. De energie van het personeel werkt aanstekelijk en de social bites zijn exact wat je op een gezellig moment nodig hebt. La dolce vita is internationaal en smaakt naar meer.

 

 

Info

Elke avond open van 17u30 tot 22u, vrijdag, zaterdag en zondag ook van 12u tot 14u30.

 

De rekening

Wij betaalden 92 euro voor twee Franciacorta’s, water, een glas rode wijn (6,5 euro) en vier schotels.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ***

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Lene Kemps