Ga naar de inhoud
Bombay BBQ
Bombay BBQ

Bombay BBQ

Elsene

Informatie

Elsenesteenweg 280,
Elsene
Routebeschrijving Bezoek website

Het was lang wachten maar Brussel heeft eindelijk een vestiging van Mission Masala. En wat voor een. De kleurige affiches en Bollywoodfoto’s, het nightshopdecor…

In het hoekhuis in Elsene zit je op de begane grond in een aangename jungle, en op de bovenverdieping gonst het als in een bezige Indiase straat, met kraampjes en winkels. Je krijgt de full package: lekkere en kleurige gerechten gecombineerd met de perfecte vormgeving. Indian soulfood en urban coolness.

Ons bezoek is amper twee weken na de opening, al lijkt er van kinderziektes of beginnersvrees geen sprake. Tijdens de lockdown was dit de Masala ghost kitchen, de uitvalsbasis voor delivery. Het publiek heeft moeiteloos zijn weg naar dit adres gevonden, en het personeel gooit zich met enthousiasme op zijn nieuwe taak. “Wij delen een appartementje aan de Grote Markt”, zeggen onze twee kelners. “Wij kijken uit naar ons leven in Brussel.” Op de een of andere manier worden we daar blij van, maar waarschijnlijk zitten ook de cocktails (Dark & Desi, 12,5 euro) daar voor iets tussen.

Het restaurant heet Bombay BBQ. De keuken was groot genoeg voor tandoori-ovens en het menu werd daaraan aangepast. “Het concept blijft hetzelfde, de accenten liggen anders”, zegt eigenaar Tim Van den Heuvel. “We willen geen keten worden, al onze zaken moeten een zekere eigenheid bewaren.” Dit is een sharingmenu en voor een keer vind ik dat niet erg: meer is beter, zeg ik beslist. We houden het dan ook niet bij de vier schotels die men ons voorstelt, maar kiezen er vijf. En nemen een butter naan extra (4). Gulzigheid, uw naam is Kemps.

We gaan voor de Mission Fried Chicken (13), sappige stukjes kip gepaneerd met cornflakes, geserveerd met madras mayonaise. Sticky Goan ribs (15,5), twaalf uur lang gegrilde ribbetjes waarvan het vlees smelt als je er nog maar naar kijkt, zalig gelakt met tamarindepasta. Chili Paneer (11), stukjes Indiase kaas in een tomatenchilisaus, met paprika’s en uien. Papadi Chaat (8), een dun en crispy koekje met daarop aardappelmasala, en een verrassende munt- en venkelchutney. Geen maaltijd is compleet zonder bloemkool, roep ik, dus nemen we ook de Oh My Gobi (11), die ik aan het eind van de avond mee naar huis vraag, want we hadden uiteraard te veel besteld. Ik ben blij dat Bombay maar een busrit weg is.

Lene Kemps

Info

Elsenesteenweg 280, Elsene, missionmasala.be

Rekening

We betaalden 103,9 euro voor twee, met vijf gerechten en een naan, drie cocktails (37,5 euro) en een biertje (3,9 euro).

Van foodtruck tot resto

Het duo achter Mission Masala zijn Tim Van den Heuvel en Pavan Bajwa. Ze begonnen met foodtrucks. Sinds 2018 hebben ze een restaurant in Antwerpen, later volgde Gent en nu dus ook Brussel.