Ga naar de inhoud
Brasserie Bowie
Kris Vlegels

Brasserie Bowie

Antwerpen

Informatie

Karel de Preterlei 214,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Het is moeilijk nee zeggen tegen een negroni bowie (12 euro, met rosé vermouth), dus de start zit al goed. Maar gekker dan het logo met de bliksemschichten, enkele accenten in het interieur en wat goedgekozen verwijzingen op het menu wordt de Bowiemania hier niet.

Bowie is een moderne brasserie die haar traditionele roots niet vergeten is, geen fanclub. Het is na Bar Brul en Deli Barrio al de derde zaak van Bertrand Lekeux in deze wijk. In een goede brasserie is het een beetje thuiskomen. Het is er warm en gezellig, casual en comfortabel, en een blik op het menu is als een weerzien met oude bekenden. Kaaskroketjes (17,50 euro)! Vol-au-vent (26 euro)! Witloofsalade (4,5 euro)! Maar er zijn ook genoeg nieuwe ontmoetingen. Melanzane alle parmigiana (15 euro). Of raviolini met knolselder en walnoot (24,50 euro). Ook een must voor de brasserie in een bloeiende wijk: het kindermenu, met daarop kibbeling (15 euro) of balletjes in tomatensaus (13 euro).

Tafelgenoot gaat de klassieke weg op en kiest een garnaalkroket (14 euro, van de Brusselse Fernand Obb Delicatessen). De vulling zou voor hem wat vloeibaarder mogen, en de gefrituurde peterselie wat meer gezouten. We zijn in testmodus. Ik ben blij als een hondje met een gigantische mergpijp (16 euro); een krokant laagje van panko, mosterd en peterselie bovenop. Ik grom nog net niet van plezier. De steak tartaar (25,50 euro), met verse frietjes en kropsla wordt door Tafelgenoot volledig goedgekeurd. Voor mij worden het asperges à la Flamande (32 euro). Prijzig, maar het is een berg met een dikke eiersaus bovenop die geen beurre blanc, hollandaise of béarnaise is. Ik zit zo te schransen dat de chef uit zijn keuken komt om uit te leggen hoe hij de saus maakt. Met kookvocht van de asperges, eieren en peterselie.

Als afsluiter lonkt een Bowie banoffee (taart van bananen, slagroom en karamel, 12 euro), maar ik kan geen ‘nog wat eiersaus’ meer zeggen. Tafelgenoot kiest een bordje kaas (17 euro, van Van Tricht uiteraard), geserveerd met notenbrood en mostarda van peer. Er zijn nooit genoeg goede brasseries vinden we. We zijn blij dat we de weg naar Bowie gevonden hebben.

 

Info

Maandag en dinsdag gesloten, open van woensdag tot zondag, telkens van 11 tot 23u.

 

De rekening

Wij betaalden 217,50 euro voor een gin tonic (12 euro), twee negroni’s, een fles Sancerre (62 euro), twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, kaas en een glas rode wijn (8 euro).

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ***

Eten ****

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Lene Kemps