Ga naar de inhoud
Fiore Kortrijk
rv

Fiore

Kortrijk

Bij Fiore wandel je langs een verborgen patio met een buitenbar richting voordeur. Van een veelbelovend voorteken gesproken.

Schuin tegenover het Kortrijkse stadhuis zet chef Matteo Fiore de Pugliese eettradities langs vaders kant verder. De tiramisu bij Fiore is bijvoorbeeld naar een recept van nonna Maria. Dankzij gastvrouw Rinke Soubry is er ook in de zaal flair. Het tricolore logo, geïnspireerd op een courgettebloem, is eveneens van haar hand. Persoonlijk zie ik er een sundae in, maar dat zegt meer over mijn trek.

Na de negroni’s (9,5 euro per stuk) worden onze antipasti ingezet. De huisgemaakte focaccia is zo goed dat we de frisse dip (waar ik behalve basilicum ook erwt in proef) haast vergeten. Behalve een behoorlijk standaard vitello (20) delen we vier bruschetta (15) met geitenkaas, rode biet, warmoes en gerijpte balsamico. Vindingrijk, al lijdt de knapperigheid van het brood onder de kaasspread en geven de gefrituurde kappertjes weinig smaak af.

Tijdens de lunchservice kun je geen risotto, ossobuco of plato misto van de chef bestellen, maar Fiore is wel degelijk aanwezig. Hij heeft zelfs suggesties. Mijn gezelschap test zijn pasta van de week (21), met rijk en kruidig Dierendonck-gehakt en broodkruim. Maar het is toch de venkel die de hoofdrol (als pesto, maar ook in zijn geheel) wegkaapt.

Ik laat me leiden door het vegetarische symbool op de kaart. Zo kom ik uit bij een combinatie van ricotta, mozzarella en tomaat, samengehouden door opgerolde lasagnebladen (21). De crunch van pistachenoten doet mijn genereuze – licht is mijn rotollo niet – gerecht opveren.

In een coupe pistache proeven (10,5) we bijna letterlijk vakantie. Op de eerste dag van zijn zomervakantie legt Matteo traditiegetrouw kersen op. Deze amarena-kersen combineert hij met flinke bollen ijs, slagroom en cantucci, amandelkoekjes uit Toscane. Bij de rekening bestellen we een shot huisgemaakte limoncello (6). De uitgestalde flessen hebben ons nu al lang genoeg aangestaard.

Met Matteo en Rinke is Fiore in bekwame handen. Verwacht niet de grootste verfijning, maar wel een herkenbare keuken met creatieve flitsen. Echt een restaurant waar je bij het buitengaan fantaseert over wat je de volgende keer zult bestellen.

 

Info

Open vanaf donderdagmiddag tot zaterdagavond

 

De rekening

We betaalden 142,10 euro voor twee aperitieven, twee glazen wijn, water, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, twee koffies, een dessert en een digestief.

 

Onze score

Prijs-kwaliteit ***

Eten ***

Bediening ***

Atmosfeer ****

 

Door Femke Vandevelde

 

 

 

 

Afrekening: