Ga naar de inhoud
rv

Auntie Café

Brussel

Informatie

Grétrystraat 25,
Brussel
Routebeschrijving

Als je er niet naar op zoek gaat, loop je er zo voorbij. De zoveelste Chinees met de ramen volgeplakt met een reuzegroot beeld van gelakte eend en gelakt varken, twee van hun meest populaire gerechten. Een veredelde snack, zoals er wel meer zijn. Dat je door de geopende deur ziet dat de zaak vol Chinezen zit, is zeker de beste aanbeveling. En dat Auntie opduikt in lijstjes van foodies, spreekt tot de verbeelding.

Het menu bevestigt ons vermoeden: deze plaats is bijzonder. Van eendentongetjes met 5 kruiden (15 euro), tot kippenpoten met zwarte bonen (5,9) of rundsmaag met gember (5,9), hier hebben ze schotels die je elders niet vindt. Er staan dan ook 133 referenties op de kaart. Hoe zou keuze-stress in het Chinees zijn, vraag ik me af.

Voor het bijzonder aantrekkelijke interieur moet je het alvast niet doen. Auntie café is het soort snackbar dat zegt: een onbestemde inrichting gaat eeuwen mee. De warme ontvangst is ook niet bepaald een aanrader. Op de vraag: ‘mogen we hier zitten?’ kwam als antwoord: ‘als u dat per se wil’, en toen we een biertje bestelden, zeiden ze dat ze alleen lauw bier hadden. Maar op de een of andere manier charmeerde ons dat net, en het vooruitzicht op rijstcakes met varkensvlees Shanghai stijl (11), zoetzure spare ribs (13,5) en crispy noodles met vlees (13,5) verblindt ons voor de rest. Twee Tsingtao biertjes (4) die trouwens heerlijk fris zijn doen de rest. Geen enkel gerecht stelt teleur, alles is een verrassing, en het personeel werd met elke hap vriendelijker en vrolijker. Nog 130 gerechten te gaan. Ik wil ze allemaal proeven.