Ga naar de inhoud
Klok

Klok

Brussel

“Laten we hopen dat dit lekker is, dan kunnen we hier vaak eten”, zeiden we bij het binnenkomen. Klok is zo’n typisch Brusselse plaats waar je blij van wordt.

Een grote brasserie, nieuwe stijl, maar die er op een of andere manier uitziet alsof ze er al jaren is. In zekere zin is dat ook zo. Klok heeft de benedenverdieping van Hotel La Grande Cloche ingenomen; een crèmekleurig 19de eeuws hotel dat zichzelf bestempelt als het oudste, nog operationele hotel van de hoofdstad. Brussel is goed in ongedwongen en onconventioneel, en Klok heeft die stijl tot in de puntjes verfijnd. Het personeel draagt T-shirts in afgewassen kleurtjes. Het interieur ziet er industrieel en gerecycleerd uit. In die moderne, volkse omgeving wordt de duurzame gastronomie van Florent Ladeyn gepresenteerd.

Ladeyn is een locavoor, een chef die uitsluitend met streekproducten werkt. Hij neemt die definitie ernstig. Hij serveert geen koffie of thee. Dat wordt een chicoreibrouwsel of kruideninfusie. Hij gebruikt blijkbaar ook geen peper. Elk ingrediënt moet in een straal van 250 km rond het restaurant worden gevangen, gebrouwd, gemaakt of gekweekt.

Klok scoort wel meer bonuspunten. Het is fijn een plaats te vinden waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner; die elke dag van de week open is; die je à la carte laat kiezen. Toch gaan we voor het vijf gangen verrassingsmenu (60 euro). Kwestie van volledige onderdompeling in de Ladeyn-keuken.

Het valt me zwaar om te zeggen dat Klok leuker is dan lekker. Het menu is er een van hoogtes en laagtes. De falafel met pikante labneh is geweldig, net als de pizza met brisket en pickles. De aardappel gebakken in olie van verbrand hooi, daar had ik naar uitgekeken, is wat taai. Elk bord brengt een verrassing en een dipje. Net als elk glas. Soms zijn we onder de charme van een Bierbuik biertje. Dan weer maakt de wijn niet echt veel indruk. Toch blijft dit een erg aangename plaats, we houden de Klok in de gaten. (Lene Kemps)

 

Info

Open van maandag tot zondag

 

De rekening

We betaalden 201 euro voor twee verrassingsmenu’s met aangepaste dranken en twee cocktails.

 

Onze score

Bediening ****

Atmosfeer ****