Ga naar de inhoud
rv

Little BÚN MAS

Antwerpen

Van alle wereldkeukens hebben de Italiaanse en de Vietnamese me tot nu toe het meest weten te bekoren. De Italiaanse hoef ik niet uit te leggen, maar waarom de Vietnamese? Voor zijn superverse producten, fijne smaken en vooral: de beroemde noedelsoepen die er van ’s ochtends tot ’s avonds opgeslurpt worden, vaak gewoon op straat.

In Antwerpen wordt die Vietnamese keuken waardig vertegenwoordigd door het duo Hoa Truong en Huibrecht Berends, die met BÚN en twee vestigingen van Little BÚN zowel een verfijnde keuken als streetfood serveren.

We waren al fan van Little BÚN aan de Sint-Jorispoort, maar omdat het zo klein is, en je niet kan reserveren, kwamen we er niet zo vaak. Nu een tweede vestiging opende, waar je wél kan reserveren, moeten we daar nodig langs.

De kaart oogt vrij uitgebreid, met tal van kleine gerechtjes zoals lenterolletjes (11/12 euro), loempia’s (13), fishcakes (13). Bij het grotere werk is het kiezen tussen salades (vanaf 15), noedelsoepen (vanaf 17) en noedelsalades (vanaf 17). Hoewel alle gerechten ook met hun Vietnamese benaming op de kaart prijken, kiest de chef wél bewust voor lokale ingrediënten zoals Noordzeevis of Kempisch varken.

We nestelen ons gezellig binnen, in een warm interieur met zicht op de markante museumtoren én op de open keuken. Daar is een meisje handig in de weer met eetstokjes en noedels.

Op deze herfstige zaterdagmiddag staat er al snel een kom dampende pho bo (19,50) voor onze neus, met een heerlijke bouillon, platte noedels, stukjes rundvlees, knapperige sojascheuten, verse kruiden en pepertjes. We krijgen er drie sausjes bij: hoisin, sriracha en sambal, gerangschikt van mild tot lekker pittig. Voor we het weten, zitten we te zweten en te sniffen, van zoveel pittige warmte.

Little BÚN is ideaal voor een gezellige, gezonde en budgetvriendelijke snelle hap. Niks meer, niks minder.

Door Marian Kin

 

Info

Dagelijks open voor lunch en diner, doorlopend in het weekend

Je kan ook terecht bij Little BÚN Theater, Sint Jorispoort 22 in Antwerpen.

Rekening

We betaalden 51 euro voor twee pho bo noedelsoepen en twee non alcoholic IPA’s.

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ***

Atmosfeer ****