Ga naar de inhoud
Mi Garba
rv

Mi Garba

Gent

Tussen twee plensbuien door op een droog terras stuiten, dat is geluk hebben.

Aan de bar van Mi Garba (wat in het Florentijns dialect zoveel betekent als ‘ik ben er verzot op’) nipt iemand goedgeluimd van zijn espresso. Bij de andere gasten zijn dan weer kruimels rond de mondhoeken te bespeuren. Ook mijn neusvleugels geven aan dat ik absoluut de schiacciata – de specialiteit van het huis – moet proeven, Toscaans platbrood op basis van bloem, water, gist, zout en olijfolie. Het deeg rollen eigenaars Anastasia Passerotti en Daniel Dumitrescu zelf in de kelder van hun pand, waarna het brood gemiddeld 60 uur moet rijzen.

Met uitzicht op de schapenstal en de torens van Gent grappen mijn jarige vriend en ik laconiek dat we in de Toscaanse heuvels lijken te zijn beland. Om de klim wat te versoepelen bestelt hij een glas chianti (6 euro) en ik een alcoholvrije IPA (4,8). Uit alle belegde platbroodjes zwicht hij voor ‘San Lorenzo’ (mortadella en provolone, 9), terwijl ik het veggie aanbod uitpluis. De combinatie van een romige stracchinokaas met artisjok, champignon en rucola (in large versie, 11) prikkelt mij. Een aperitiefplank (18) met charcuterie en kaas kunnen we volgens ober Daniel onmogelijk nog vooraf de baas. Tegen zijn winkel, maar hij wil dat we écht van de broodjes genieten.

De luchtige schiacciata die heerlijk dampend arriveert is krokant bij de randen en zacht binnenin. Toch geeft het brood voldoende adem zodat we ook de kwaliteit van ons beleg proeven. Terwijl we onze stoelen iets meer opschuiven, om geen enkel streepje zon te missen, laat ik een huisgemaakte citroentaart aanrukken om Patrick’s 69 lentes te vieren.

Hoewel dat vandaag het enige beschikbare dessert is, bulkt Mi Garba van de opties. Van ontbijten (een croissant met banketbakkersroom!) over aperitieven (negroni!) tot digestieven (grappa!). Geen enkel excuus is geldig om hier achteloos voorbij te wandelen.

 

Info

Open op woensdag, donderdag en zondag van 9u30 tot 18u, op vrijdag en zondag tot 20u. Gesloten op maandag en dinsdag.

 

De Rekening

We betaalden 42,80 euro voor twee broodlunches, één dessert, twee aperitieven en twee koffies.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ***

Bediening ***

Atmosfeer ****

 

Door Femke Vandevelde