Ga naar de inhoud
Wayku
Tom Corremans

Wãÿk’u

Antwerpen

Informatie

Ernest Van Dijckkaai 24,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Felgekleurde stoeltjes, een kunstig geschilderd plafond vol tropische planten en gestreepte banken. Het beige waar (sommige) Vlamingen zo van houden, is hier ver weg.

In grote letters staat op de muur geschreven: ‘speak Spanish, dress Italian, kiss French, eat Peruvian’. Aangevuld met een lichtreclame ‘From Tokyo to Lima’ spat de boodschap van de muren: hier kom je voor Peruaans-Aziatisch streetfood. Met een mooi woord heet dat Nikkei, wat staat voor de keuken van Japanners die naar Peru emigreerden en daar elementen uit beide eetculturen combineerden.

Bij Wãÿk’u betekent streetfood dat je moet kiezen tussen burgers (13 tot 18 euro) of ricebowls (14 tot 16). Maar er is ook de specialiteit van het huis: charcoal chicken, bereid in een houtskooloven (18) en geserveerd met wat sla en frieten. Maar eerst proeven we van de karaage chicken bites (12), gefrituurd in een beslag met daarin gepofte rijst, en afgetopt met een karamelachtige saus. Het magische trio vet, zoet en zout dus, en dat werkt goed. De gigantische en wat melige maïskorrels van de gegrilde Cuzco corn (10) blijken een specialiteit uit Peru, maar kunnen niet bekoren.

De bites worden afgeruimd en in dezelfde beweging komen de hoofdgerechten al op tafel. Best smakelijk, die gebakken kip en rijstbowl met gefrituurde aubergine. Dat onze glazen leeg zijn, wordt jammer genoeg niet opgemerkt. De keuken sluit hier om half negen, en dat is wellicht de reden waarom het zo snel moet gaan. Terwijl wij eten, schrobt de kok de keuken van boven tot onder als was het een sterrenrestaurant. De rest van het pand wordt duidelijk door een ander team gepoetst want vloer en toiletten zijn aan de groezelige kant. Ondanks het vriendelijke team en best smakelijk eten, valt het geheel tegen. Om onze dorst te lessen zoeken we ons heil dan maar in het café wat verderop.

 

Info

Open van donderdag tot zondag voor lunch en diner.

 

De rekening

Ik betaalde 75 euro voor twee bites, twee hoofdgerechten, twee softdrinks, een biertje en water.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ***

Eten ***

Bediening **

Atmosfeer **

 

Door Marian Kin