San Daniele
GanshorenAls chef Peppe Giacomazza zelf niet achter het fornuis staat, schuift Peppe Giacomazza ook al eens aan bij een van de collega’s. San Daniele is een van de favorieten.
“Achter de basiliek van Koekelberg opende de familie Spinelli in 1982 dit traditionele restaurant. Het is al veertig jaar een vaste waarde met service van de oude stempel en een rijke, soms Frans getinte keuken. Lekkere vitello tonnato, een lever met uien op zijn Venetiaans, truffels, maar bijvoorbeeld ook fazant. Voor mij is de zeebaars in zoutkorst nog altijd een topper, hij wordt zoals dat hoort aan tafel gefileerd. San Daniele heeft in de loop der tijd een bekend en trouw cliënteel opgebouwd: Raymond Goethals, Jean-Luc Dehaene, De Croo, Merckx, Wouter Vandenhaute… De zaak heeft 19 jaar lang een Michelinster gehad die het recent verloor, maar veel erger: Antonio Spinelli is overleden aan corona. Ik was blij te horen dat zijn zonen de zaak verder zetten.”