Ga naar de inhoud
Kris Vlegels
Kris Vlegels

Eat Love Pizza

Gent

Zalig tafelen anno 2021? Dat kan net zo goed met liefde voor de planeet, want meer en meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder een nieuwe culinaire traditie: duurzame gastronomie.

“Het restaurant had ook Eat Bio Pizza kunnen heten”, zegt Valentina Gatti. “Maar die Love is voor mij een essentieel onderdeel van duurzaamheid. Je kweekt en kookt met passie en respect, je injecteert elk gerecht met een warm gevoel en een ziel, en je hoopt dat de boodschap binnenkomt. De natuur is magisch.” Eat Love Pizza startte tien jaar geleden met een missie: zo duurzaam mogelijk en zo lekker mogelijk Italiaans koken. Met een Gentse twist dan. De vitello tonnato wordt Vitello Canal Gante (14,90 euro) met Tierentyn-picklesbearnaise en Gentse kop. De pizzakorst is flinterdun, de bedekking smakelijk en eenvoudig. De Mega Marinara is niet meer dan slowfood-pomodoro, look en oregano (11 euro).

Leveranciers zijn lokaal (De Kollebloem, Mille Couleurs, Carnivale). “Duurzaamheid is een weloverwogen keuze en voortdurende bezorgdheid. Eenmaal je dat pad hebt gekozen, is er geen weg terug.”

Prijs: € / Concept: Een Italiaanse natuurlijke slowfoodkeuken met seizoenproducten. / Op je bord: Lokale leveranciers die vermeld staan op de site en het menu. / In je glas: Natuurlijke en biodynamische wijnen, lokale bieren en zelfgemaakte limonades en infusies. / Wat met afval: Creatief gebruik van overschotjes, rest voor de composthoop. / Troef: De verbouwingen gebeurden met recuperatiehout en ecologische verven. / Kan beter: Valentina zou niet Italiaans zijn, moest ze niet ook naar haar thuisland kijken: “De mortadella is Belgisch, maar de burrata komt nog steeds uit Italië.”