Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Krokant broodje gehakt
Bram Debaenst

Krokant broodje gehakt

Door Jelle Beeckman

Jelle Beeckman, aka The Messy Chef, houdt van streetfood. En dat is volgens hem meer dan een broodje pulled pork of een hotdog op straat. “Het zit hem in het verhaal,” zegt hij daarover in de inleiding van zijn nieuwe boek. “Het zit in de kleuren, de geuren, de texturen en de smaak.” En die vibe, die liefde voor dat exotische tintje hier en daar, vind je terug in F*ck granola, zijn laatste boek.

Over het recept voor een krokant broodje gehakt vertelt The Messy Chef: “Eten brengt mij naar de zotste plaatsen, bij de zotste mensen. Mensen die ik eigenlijk, buiten online, niet ken, maar met wie ik wel iets gemeenschappelijk heb: de liefde voor eten. Zo reed ik afgelopen zomer naar Daan, een Nederlandse chef die online best wat furore maakt. Een aller-retour naar Amsterdam waar we, na een paar biertjes, zin hadden om een soort krokant Thais broodje met gehakt te maken. Dit is mijn Indiase variant. Echt. Niet. Normaal. Lekker!”

 

Uit: F*ck granola, the messy chef, Jelle Beeckman, Borgerhoff & Lamberigts, oktober 2023