Skip to content
Jelle's supernoedels
Bram Debaenst

Jelle’s supernoedels

Door Jelle Beeckman

Jelle Beeckman, aka The Messy Chef, houdt van streetfood. En dat is volgens hem meer dan een broodje pulled pork of een hotdog op straat. “Het zit hem in het verhaal,” zegt hij daarover in de inleiding van zijn nieuwe boek. “Het zit in de kleuren, de geuren, de texturen en de smaak.” En die vibe, die liefde voor dat exotische tintje hier en daar, vind je terug in F*ck granola, zijn laatste boek.

Over het recept voor Jelle’s supernoedels vertelt The Messy Chef: “Naast een fles Malibu, telefoonkaarten, de Joepie en van die roze bubblegums, behoorden zakjes Aiki-noedels tot mijn vaste maandelijkse uitgave als puber. Nu ik wat ouder ben geworden, de Joepie-posters niet meer in mijn interieur passen en ik niet meer kan doen alsof ik geen belwaarde meer heb om zo wat later thuis te kunnen zijn, maak ik deze noedels hier geregeld voor mijzelf. Bij tijdgebrek, na een avondje stappen, of om het roze van die bubblegum van mijn tanden te spoelen.”

 

Uit: F*ck granola, the messy chef, Jelle Beeckman, Borgerhoff & Lamberigts, oktober 2023