Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Nick Decombel Fotografie

Alhambra

Oostende

Informatie

Witte Nonnenstraat 2,
Oostende
Routebeschrijving

Wat heeft een middeleeuws fort in Granada met Oostende te maken? Weinig. Behalve dat Oostendenaars Vicky Philips en Domien Van Loock hun hart verloren aan Granada en de typische Andalusische tapascultuur. Geef ze eens ongelijk.

Naar Alhambra – gelegen in een verscholen hoekje van het stadscentrum – brengt het koppel de gastvrijheid van de Pelikaan mee, de bruine kroeg die ze samen al drie jaar runnen. Misschien daarom dat de drankenkaart hier zoveel opties telt. Niet alleen wijnen (per glas of fles vanaf 6 en respectievelijk 28 euro), bieren (Estrella Damm, 4) maar ook cocktails doen uitgesproken Spaans aan zoals tinto de verano (9), waarbij rode wijn met bitter lemon wordt gemixt of rebujito (8) die sherry met soda blendt.

Na de toelichting van de bizar Vlaams aandoende suggesties met ribbetjes en scampi, focussen we ons op de reguliere en zacht geprijsde eetkaart. Het duurste gerecht op de kaart kost 22 euro en is een flinke plank met daarop Spaanse chorizo, fuet, duroc, manchego en olijven.

Klassiek gaan we van start met pimientos de Padron (9) en pan con tomate (9). Ik had geen gastronomische of experimentele versies verwacht, maar dat beide zo ongekruid verschijnen, valt me tegen.

Mijn geluksgevoel stijgt wanneer ik hierna de lekkerste tapa van de avond mag verorberen, de handgerolde albondigas (12) in een pittige saus van chili en tomaat. Daarna kiezen we voor pulpo à la gallega (13). In plaats van aardappelschijfjes met daarop plakjes gestoofde octopus slingeren er twee tentakels over ons bord. We moeten de vis zélf versnijden; bovendien ontbreekt er flink wat olie voor een smeuïge combinatie.

Persoonlijke service en originele dranken: daarmee scoort deze Oostendse tapasbar. Nu nog de durf om met kruiden, specerijen en sauzen de gerechten van Alhambra op de radar te krijgen.

De rekening

Ik betaal 77 euro voor 4 borden, 2 aperitieven en 2 wijnen.

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten **

Bediening ****

Atmosfeer ***

 

Door Lene Kemps