Skip to content
rv
rv

NONA PIZZA EN PASTA

Brussel

Informatie

Sint-Katelijnestraat 17, 19,
Brussel
Routebeschrijving Bezoek website

Zalig tafelen anno 2021? Dat kan net zo goed met liefde voor de planeet, want meer en meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder een nieuwe culinaire traditie: duurzame gastronomie.

Good food, good people, good for the world. Dat is het motto van Nona. De naam staat trouwens niet voor oma, maar is de afkorting van No Name, omdat niet het restaurant maar de filosofie en de lokale leveranciers belangrijk zijn. Sebastian Dupont, oprichter en bezieler van Nona, was vijftien jaar lang bankier in Londen toen hij besloot dat het Brussel ontbrak aan een echte authentieke pizza, tenminste in de casual dining-sector. Hij volgde lessen bij de Associazione Verace Pizza Napoletane en mag ondertussen ook het gegeerde keurmerk gebruiken, zij het dat Nona er zijn eigen draai aan geeft.

Er duikt al eens een prei op (Lovely Leeks pizza, 14 euro), en er gaan geruchten over een pizza met spruiten, als dat is wat de lokale leverancier (groenteboer Dries Delanote van Le Monde des Milles Couleurs) aanbeveelt. De Motza-Bella (15,60) is een margherita met biobuffelmozzarella van Buffl’Ardenne uit Neufchâteau. Bij het later gelanceerde Nona Pasta werkte men volgens dezelfde principes, met seizoensgebonden pesto’s (11,40), en sauzen van organische ingrediënten van lokale leveranciers. (LK)

Prijs: € / Concept: Pasta en pizza met organische seizoensproducten. / Op je bord: Producten van lokale leveranciers. / In je glas: Lokale bieren, biowijnen en eigengemaakte dranken. Het bier (3,80) komt van brouwerij De Ranke in Dottignies en zelfs de Spritz (8,30) is biologisch. / Wat met afval: Samenwerking met Too Good To Go. / troef De karaf voor de olijfolie, de schotels en kopjes werden handgemaakt door Sabine Deroo in haar atelier in Brugge. / Kan beter: Het merendeel van de producten is Belgisch, maar sommige ingrediënten komen nog steeds uit Italië.