Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Open kaart Fellini Leuven

Fellini

Leuven

Informatie

Mechelsestraat 44,
Leuven
Routebeschrijving Bezoek website

Een geniaal idee. Je als Italiaan in het land van de aardappel vestigen en iedereen omver­blazen met gnocchi. Vreemd dat we zelf nooit aan aardappelknoedels gedacht hebben. We koken, frituren, bakken, pletten en pureren patatten. Maar om er een deeg van te rollen, daar wolkjes van te kneden en die te koken… Nou nee.

Hoewel Lucia, de 27-jarige chef van het gloednieuwe Fellini, uit Rome komt, waar de dumplings traditioneel met tarwegriesmeel worden bereid, verkiest zij aardappels. “Als aardappelgnocchi goed gemaakt zijn, smelten ze op je tong. Als jobstudent heb ik jaren in restaurant­keukens gewerkt. Toen ik afstudeerde als cameravrouw besefte ik dat ik in de filmwereld weer van onderaan zou moeten beginnen, terwijl ik met mijn gnocchi al een reputatie had opgebouwd. Dus ik bleef koken.” Al was de band met de cinema nog groot genoeg om haar zaak Fellini te noemen.

De keuken van Lucia is eerlijk en traditioneel, met een kaart om bij weg te dromen. Romeinse balletjes in tomatensaus (16 euro), vernoemd naar de Italiaanse tv-ster Sora Lella. Taglioglini del mattino (16 euro): pasta met knoflook, chilipeper en broodkruim. Je verwacht elk moment een legertje oma’s uit de keuken te zien verschijnen, maar je krijgt de frisse Lucia en haar jonge brigade.

We delen courgette­bloemen gevuld met ricotta en paddenstoelen (15 euro), verpakt in een korst. Een krokant en smeuïg hapje. Er staat ook pasta op het menu, maar wij gaan voluit voor gnocchi. Mijn vriendin combineert ze met vongole (33 euro), een voorstel dat niet op de kaart staat. Ik kies voor caruso (25 euro) met traaggegaarde rundsschouder, varkensbuik en geroosterde ui. We zijn er dol op. De knoedels zijn licht en luchtig met een volle smaak en smelten op de tong. Vanaf nu zijn we gnocchigek. Met dank aan Lucia.

De rekening

Wij betaalden 99 euro voor een gedeeld voorgerecht, hoofd­gerecht, water (5 euro) en drie glazen rosé (7 euro).

Onze score

Prijs/kwaliteit ★★★★☆
Eten ★★★★☆
Bediening ★★★★☆
Atmosfeer ★★★★★

Door Lene Kemps