Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Last Minute Dinners - Good Cook - Bloemkool met beurre noisette, polenta & sint-jakobsschelpen
Lisa Linder

Bloemkool met beurre noisette, polenta & sint-jakobsschelpen

Door Frankie Unsworth

Bloemkool en sint-jakobsschelpen zijn een verrassend lekkere combinatie. Als je je sint-jakobsschelpen extra elegant wilt maken, snijd dan met een scherp mes een ruitpatroon op elke sint-jakobsschelp. Door de randjes worden de sint-jakobsschelpen extra bruin gebakken aan de buitenkant.

voorbereiden: 10 minuten – bereiden: 15 minuten

Vrienden uitnodigen voor een etentje en ervoor zorgen dat je niet afgepeigerd bij het aperitief verschijnt: we weten allemaal dat zoiets een uitdaging is. Frankie Unsworth gelooft nochtans dat het kan. In haar nieuwe boek ‘Last Minute Dinners’ serveert ze tal van ideeën en recepten voor spontane etentjes. Drankjes, knabbels, eenpansgerechten maar even goed ‘ietwat chiquer’. Ideaal voor een gezellige herfstavond in goed gezelschap.

 

Uit: Laste Minute Dinners. Koken zonder stress voor vrienden en familie, Frankie Unsworth, Good Cook, 208 p., september 2024, 27,50 euro.