Platbrood met halloumi, limoen-mais en harissa-yoghurt

Geef toe, niets romantischer en gezelliger dan samen koken. Brood bakken klinkt misschien ambitieus, maar dit is platbrood. Het is de jeans en T-shirt van de bakwereld: nonchalant, betrouwbaar, past overal bij.
Het risico op mislukking is met platbrood tot een minimum herleid. Geen gist, geen urenlange wachttijd, gewoon een beetje kneden, uitrollen en bakken. Het geeft je net dat gevoel van ambachtelijkheid, zonder dat het overweldigend wordt. En als je eenmaal een stapel dampende broodjes op je aanrecht hebt liggen, besef je pas hoe bevredigend het is om iets met je eigen handen te maken.
Platbroden vormen een geweldig canvas voor tal van lekkere toppings. Hummus met geroosterde bloemkool, burrata met gegrilde groenten, guacamole met refried beans (Mexicaanse bonenpuree), zachte geitenkaas, geroosterde pompoenblokjes en honing… In dit recept gaan we voor zoute, goudbruin gebakken halloumi, limoen-mais die een frisse punch geeft, en harissa-yoghurt die net genoeg pit toevoegt om alles spannend te houden. Dat klinkt toch een stuk beter dan een overprijsd valentijnsmenu?