Supersnelle hummus
Door Michael Solomonov en Steven Cook (bewerkt door Krysten Chambrot) - The New York Times
Dit recept is ontzettend handig: geen lang kookproces, maar slechts 5 minuten moeite doen. En dan nog is het je keukenmachine die al het werk verricht. Eet de verse hummus met wat platbrood of gebruik het als basis voor andere hummusrecepten.
Ingrediënten
-
knoflook0.25 0,25 teentje(s)
-
citroensap60 60 ml
-
tahin450 450 g
-
gemalen komijn1 1 theelepel(s)
-
ijswater250 250 ml
-
kikkererwten2 2 blik(ken)
-
zout1 1 eetlepel(s)
Voor 4 potjes hummus:
knoflook 0.25 teentje(s)
citroensap 60 ml
tahin 450 g
gemalen komijn 1 theelepel(s)
ijswater 250 ml
kikkererwten 2 blik(ken)
zout 1 eetlepel(s)
Bereiding
Stap 1
Doe de knoflook en het citroensap in de keukenmachine. Giet de tahin erover en voeg het zout en de komijn toe. Mix het mengsel tot het op pindakaas lijkt. Giet er beetje bij beetje het ijswater bij terwijl de motor draait. Meng het mengsel totdat het glad en romig is.
Stap 2
Voeg de kikkererwten toe en mix ze ongeveer 3 minuten. Zet de keukenmachine uit als de hummus glad en egaal van kleur is.
© 2023 The New York Times Company