Snelle spaghetti
Door Louise De Brabandere
Als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, kan je met dit recept in de hand op plundertocht in je voorraadkast. Met gegrilde paprika’s, zongedroogde tomaten, kappertjes en een handvol geroosterde amandelen kom je al een heel eind ver. In minder dan een kwartier staat deze lekkere spaghetti op tafel.
Ingrediënten
-
spaghetti500 500 g
-
amandelen75 75 g
-
geroosterde paprika (bokaal)250 250 g
-
zongedroogde tomaten100 100 g
-
knoflook, gepeld2 2 teentje(s)
-
kappertjes1 1 eetlepel(s)
-
Parmezaanse kaas50 50 g
-
rodewijnazijn1 1 theelepel(s)
-
peper en zout
amandelen 75 g
geroosterde paprika (bokaal) 250 g
zongedroogde tomaten 100 g
knoflook, gepeld 2 teentje(s)
kappertjes 1 eetlepel(s)
Parmezaanse kaas 50 g
rodewijnazijn 1 theelepel(s)
peper en zout
Bereiding
Stap 1
Kook de spaghetti in flink gezouten water al dente.
Stap 2
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge pan goudbruin op een middelhoog vuur.
Stap 3
Doe de helft van de amandelen samen met de overige ingrediënten in een keukenrobot of blender en mix tot een dikke saus. Proef en voeg een beetje honing of suiker toe als de saus wat te bitter smaakt. Breng zeker ook goed op smaak met zout en zwarte peper.
Stap 4
Bewaar een kopje van het kookvocht en giet vervolgens het water van de pasta af. Meng de saus en de overgebleven amandelen samen met een beetje pastawater door de spaghetti en blijf roeren tot alle saus mooi opgenomen is door de pasta. Verdeel over de borden en serveer met extra Parmezaanse kaas en een draai van de pepermolen.