Ga naar de inhoud
Ravioli met daslook en paddenstoelen
Amber Vanbossel

Ravioli met daslook en paddenstoelen

Door Louise De Brabandere

Het begin dan de lente staat voor mij niet enkel gelijk aan terrasjes en langere dagen, maar luidt vooral een periode in van nieuwe seizoensingrediënten.

Pompoenen en pastinaken maken na een lange winter eindelijk plaats voor kraakverse asperges en kleurrijke aardbeien. Maar waar ik elke jaar het meest naar uitkijk is het korte, maar krachtige seizoen van daslook. Dit kruid heeft een elegant, groen lancetvormig blad, een sterk aroma en een frisse, subtiele knoflooksmaak. Chefs zijn er met reden zot van, en met deze ravioli met paddenstoelen en daslook zet je op een toegankelijke manier dit lekkere kruid ook thuis eens op tafel. We blenden daslook met crème fraîche tot een frisgroene saus en stoven het eveneens mee met de paddenstoelen. Geen ingewikkelde bereiding of gedoe, maar een eenvoudig en snelle maaltijd met maximale smaken.

Wees er wel snel bij, want het daslookseizoen loopt nog maar enkele weken. Je koopt het kruid bij de beter gesorteerde groenteboer of delicatesse, op de markt en in sommige supermarkten.