Keiems bloempje met pompoen en bloemen
Door Seppe NobelsEen no waste-brunch op tafel, met in de hoofdrol telkens één ingrediënt: kaas, melk, granen, groenten en eieren. Gedaan met dat buffet waarvan de helft blijft liggen. Losse gerechten om te delen, zodat er niets overblijft.
Ingrediënten
-
Keiems Bloempje-kaas1 1 stuk(s)
-
kleine butternutpompoen(en)1 1
-
mosterdblad en mosterdbloesem
-
Gentse mosterd2 2 eetlepel(s)
-
wittewijnazijn2 2 eetlepel(s)
-
biologische zonnebloemolie4 4 eetlepel(s)
-
piment d’Espelette1 1 mespunt
-
fleur de sel
-
peper
kleine butternutpompoen(en) 1
mosterdblad en mosterdbloesem
Gentse mosterd 2 eetlepel(s)
wittewijnazijn 2 eetlepel(s)
biologische zonnebloemolie 4 eetlepel(s)
piment d’Espelette 1 mespunt
fleur de sel
peper
Bereiding
Stap 1
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij een kwart van de pompoen in fijne reepjes en zet die apart. Snij de overige pompoen in fijne plakken. Halveer de kaas. Meng de kaas en de pompoenplakken. Breng op smaak met fleur de sel en piment d’Espelette.
Stap 2
Meng de mosterd, wittewijnazijn en zonnebloemolie voor de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Schik de kaas in een diep bord. Serveer met een salade van fijngesnipperde pompoen, mosterdblad en bloesem van mosterdblad of andere jonge scheuten of bloemen. Besprenkel de salade met de vinaigrette.