Ga naar de inhoud
Sabrina Ghayour - Flavour
Kris Kirkham

Cheesecake met feta, basilicum & aardbeien in een glaasje

Door Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour komt uit Teheran, maar verhuisde na de Iraanse revolutie naar Groot-Brittannië. Ondertussen is ze wereldwijd bekend om haar recepten, die Midden-Oosters geïnspireerd zijn, maar waar ze telkens haar eigen twist aan geeft. Ze is ondertussen toe aan haar zevende boek, en daarin legt ze de nadruk op drie dingen: vrij goedkope ingrediënten, eenvoud en smaak.

Over dit recept voor cheesecake in een glaasje vertelt ze in haar boek: “Ik zie mezelf graag als bedenker van maffe desserts: ik wil niets al te ingewikkelds omdat ik lui ben, maar af en toe vind ik het leuk om iets ongewoons te creëren waarvan ik weet dat je het lekker zult vinden. Dit is zo’n recept. Het feta-element is geïnspireerd op mijn liefde voor de feta-honingcheesecake van het londense restaurant Honey & Co. Dit is iets heel anders, maar ik wilde mijn lieve vrienden Sarit en Itamar noemen, omdat ze ongelooflijk inspirerend zijn. Ik combineer fruit graag met kruiden en deze combinatie van smaken is een voltreffer. Geloof je me niet? Probeer het maar!”

 

Uit: Flavour. Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak, Sabrina Ghayour, uitgegeven bij Good Cook, 240 p., 27,50 euro, april 2024