Ga naar de inhoud
Crispy taco met bouillon
Bram Debaenst

Crispy taco’s met bouillon

Door Jelle Beeckman

Jelle Beeckman, aka The Messy Chef, houdt van streetfood. En dat is volgens hem meer dan een broodje pulled pork of een hotdog op straat. “Het zit hem in het verhaal,” zegt hij daarover in de inleiding van zijn nieuwe boek. “Het zit in de kleuren, de geuren, de texturen en de smaak.” En die vibe, die liefde voor dat exotische tintje hier en daar, vind je terug in F*ck granola, zijn laatste boek.

Over het recept voor crispy taco’s met bouillon vertelt The Messy Chef: “Birria taco’s, zo zou ik het eigenlijk in de titel moeten zetten, want dat is de naam van deze tot de verbeelding sprekende Mexicaanse klassieker. Ik koos voor een simpele, strategische naam om situaties als ‘Jos, die bibirriadinges ofzo da kennekik nie ze, legt da boek weg en koopt een kookboek waar ze patatten gebruiken’ te vermijden. Want deze taco’s moet je echt eens proberen. Je hebt gewoon wat pruttelgeduld nodig, meer niet. En twaalf servietten per persoon. ’t Is er eentje om duimen, vingers en alles daarrond af te likken.”

 

Uit: F*ck granola, the messy chef, Jelle Beeckman, Borgerhoff & Lamberigts, oktober 2023