Ga naar de inhoud
Een selectie van theesandwiches credits fotograaf Lizzie Munro - foodstyling Brett Regot
Lizzie Munro - foodstyling Brett Regot

Een selectie van theesandwiches

Door Emily Timberlake & Susan Vu

Fans van de Netflix-reeks Bridgerton weten dat er bij elk feest veel op het spel staat. Wie tot de Engelse aristocratie behoort, moet hard werken tijdens het Londense uitgaansseizoen. En als jouw gasten kunnen kiezen tussen twee uitnodigingen, weet dan dat de gastvrouw met de beste koks voorsprong heeft op de concurrentie.

Met elk jaar dat voorbijgaat, wordt de tijd tussen de lunch en het diner steeds groter in de gezelligste huizen van de ton. Vooral op de avond van een bal heeft een dame geluk als ze vóór één uur ’s nachts van haar laatste maaltijd geniet. Om deze reden geniet Kate Bridgerton ’s middags altijd van verschillende theesandwiches zodat ze het volhoudt tot het avondeten – wanneer dat ook is.

 

Kate: “Kan ik u een verfrissing aanbieden, mijnheer…”

Mijnheer Brookes: “Brookes. Alleen als u erop staat. Ik bedoel, het zou onbeleefd zijn om te weigeren. Thee, drie eetlepels suiker en misschien ook wat sandwiches. Bedankt.”

 

Uit: De officiële Bridgerton Bijbel voor feesten en partijen. Koken, hosten & toasten als een ware Bridgerton, Emily Timberlake & Susan Vu, verschenen bij Kosmos Uitgevers, 19,99 euro, april 2024