Ga naar de inhoud
Anna Jones - Anna's perfecte smaken
Matt Russell

Pompoencecina met kappertjes-limoenchutney

Door Anna Jones

Citroen, olijfolie, azijn, mosterd, bliktomaten, kappertjes, chilipeper en harissa, tahin, knoflook, uien, miso en pinda’s: deze twaalf ingrediënten heb je waarschijnlijk allemaal in huis.

Het zijn ook dingen die meestal superlang houdbaar zijn, vrij betaalbaar en gemakkelijk te krijgen. Die twaalf ingrediënten zijn ideale smaakmakers om je eten in no time lekker te maken.

Anna Jones, bekend om haar vegetarische recepten, bouwde haar nieuwste kookboek ‘Anna’s perfecte smaken’ op rond deze twaalf basisingrediënten. Bij elk ingrediënt schreef ze een heel hoofdstuk, vanzelfsprekend met een resem nieuwe recepten.

Dit recept voor pompoencecina komt uit het hoofdstuk over kappertjes. Anna Jones vertelt: “Dit recept komt van verschillende plekken. Cecina is een Toscaans platbrood van kikkererwtenmeel, vergelijkbaar met socca, farinata of panisse. Het is zo klaar, en het is een prima betaalbare vegetarische maaltijd. Ik voeg er graag pompoen aan toe, maar het kan ook met andere wortelgroenten, zoals zoete aardappel, knolselderij en gezouten en uitgeknepen geraspte courgette. De chutney is geïnspireerd op de Mexicaanse Veracruz-saus, waarin kappertjes en olijven als oppepper worden gebruikt. Heerlijk om op te vegen met de cecina.”

 

Uit: Anna’s perfecte smaken, Anna Jones, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers, 352 p., 34,99 euro, maart 2024