Ga naar de inhoud
Toast met broccolispread en gekookt eitje
Amber Vanbossel

Toast met broccolispread en gekookt eitje

Door Louise De Brabandere

Bent u die boterhammen met kaas of belegde broodjes met kip-curry soms ook beu? We zijn een volk van broodeters, maar met te weinig variatie hangt zelfs de lekkerste sandwich na een tijdje toch ferm de keel uit.

Als een half dozijn eieren dreigt slecht te worden, durf ik weleens een omelet of zelfgemaakte eiersalade tussen de boterhammen te leggen, maar verder reikt de ‘belegcreativiteit’ niet. Terwijl het eigenlijk niet zo moeilijk is om, met een handvol ingrediënten en een beperkte tijdsinvestering, een gezond en lekker smeersel te maken. Wanneer het op vegetarisch of plantaardig beleg aankomt blijven we vaak steken bij hummus (op basis van kikkererwten) of baba ganoush (gemaakt van gegrilde aubergines). Dips die evengoed als beleg dienstdoen. Peulvruchten en groenten vormen een perfecte basis voor smaakvolle smeersels. Probeer deze broccolispread gemaakt van geroosterde broccoli, zonnebloempitten, een snuf chilivlokken, een kneep citroensap en een beetje Parmezaanse kaas maar eens. Verrassend lekker! Houdt u het graag volledig plantaardig? Laat de kaas dan weg, of vervang door een eetlepel edelgistvlokken.