Ga naar de inhoud
Kabeljauw met kruidenkorst
Kathleen Brenders

Kabeljauw met kruidenkorst

Door Kathleen Brenders

Vijf jaar geleden begon Kathleen Brenders met een blog (@metvijfaantafel) waarop ze eenvoudige recepten publiceerde voor gezinnen met een volle agenda. Zelf heeft Kathleen drie zonen en een drukke job, dus ze weet waarover ze spreekt.

Al snel bleek Kathleen met haar blog veel thuiskoks te inspireren, en zo verzamelde ze meer dan 100.000 volgers. Haar populairste recepten bundelde ze nu in een boek ‘Komen eten!’. Verwacht je aan snelle recepten, vaak gemaakt in één pan, en met populaire ingrediënten zoals pasta, zalm en rijst. Haar borden zien er smakelijk en aantrekkelijk uit, zonder dat er veel foodstyling aan te pas komt.

Over dit recept schrijft Kathleen in haar boek: “Dit is een eenvoudige en snelle ovenschotel met een mooi resultaat en een maximum aan smaak. Erg handig voor als je niet al te veel tijd hebt en toch iets smakelijks en gezonds op tafel wilt toveren. De kruidenkorst op basis van vijf verschillende groene tuinkruiden doet het hem – wat een aroma! Deze tuinkruiden heb ik in mijn moestuintje staan, dus ik ga gewoon even de tuin in als ik deze kabeljauw met kruidenkorst ga maken. Geen zorgen, met verse kruiden uit de winkel lukt het uiteraard even goed!”

Uit: Komen eten!, Kathleen Brenders, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts, 184 p., 27,50 euro, februari 2024