Ga naar de inhoud
Gegrilde watermeloen en garnalen met feta en chilipeper
Patricia Niven

Gegrilde watermeloen en garnalen met feta en chilipeper

Door Sarit Packer en Itamar Srulovich

Sarit Packer en Itamar Srulovich zijn nog kok geweest bij Ottolenghi, en openden later een reeks Midden-Oosterse restaurants in Londen.

In hun boek ‘Honey & Smoke’ reizen ze al BBQ’end langs de oostkust van het Middellandse Zeegebied, ook wel de Levant genoemd. Tijdens hun reis door al die landen leerden ze dit: “waar rook is, is vuur en waar vuur is, zijn vaak mensen en verhalen en wordt iets lekkers bereid. Waar vuur is, worden maaltijden, vrienden en herinneringen gemaakt.”

Over dit recept zeggen de auteurs in het boek: “Garnalen die met schaal en al worden klaargemaakt, blijven sappig en vochtig en krijgen toch een lekker rooksmaakje van de barbecue. Als je gepelde garnalen gebruikt, hoef je ze alleen maar heel kort op heel hoge temperatuur te grillen om te voorkomen dat ze overgaar worden.”

 

Uit: Honey & Smoke – Op zoek naar hete kolen – BBQ’end door de Levant, Sarit Packer & Itamar Srulovich, uitgegeven bij Kosmos Uitgevers, 248 p., mei 2024