Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Mexicaanse vissoep
Kris Kirkham

Mexicaanse vissoep

Door Dan Toombs

Er zijn ergere jobs te bedenken. Dan Toombs deed twee jaar lang uitgebreide research voor zijn nieuwe boek en trok daarvoor met zijn vrouw door India, Sri Lanka, Zuidoost-Azië, Europa en de Verenigde Staten. Ze reisden met hun oude rugzakken, net als toen ze nog student waren, en zochten overal naar de lekkerste maaltijden. Eerst probeerden ze ter plekke zoveel mogelijk info of recepten te verzamelen, en daarna gingen ze thuis aan de slag met hun aantekeningen. In The Curry Guy één pan verzamelt Toombs allerlei gekruide gerechten van over de hele wereld, die vaak met één pan of op één bakplaat bereid worden. Houd je dus klaar voor een stevige portie garam masala, chilipoeder, fenegriek, tamarinde en andere exotische smaakmakers.

Over dit recept voor Mexicaanse vissoep vertelt de auteur: “Lupe’s Cantina Mexicana in Leeds serveert een aantal van de beste Mexicaanse gerechten op deze planeet. De Mexicaanse mede-eigenaar en chef-kok Rudy Gonzalez zorgt ervoor dat alle gerechten precies kloppen en authentiek zijn. Als we daar eten, bestellen we vrijwel alles van de menukaart, omdat we niets willen missen. Dit recept voor Mexicaanse vissoep dat hij me heeft gestuurd is fenomenaal! Hoe meer verse vis en zeevruchten je hieraan toevoegt, hoe beter.”

Uit: The Curry Guy één pan, Dan Toombs, uitgegeven bij Good Cook, 272 p., 29,95 euro, november 2023