Ga naar de inhoud
Snelle harira
Mitchell van Voorbergen

Snelle harira

Door Mounir Toub

Chef-kok Mounir Toub kijkt elk jaar weer uit naar de ramadan. De vastenmaand is voor moslims een periode om te ontmoeten en te delen. “Terug naar de essentie, de resetknop indrukken en mezelf nog meer uitdagen als moslim en mens,” zegt Mounir. Hij verzamelde 115 recepten uit de Arabische keuken in zijn nieuwe boek ‘Het ramadan kookboek’.

Over dit recept voor harira zegt Mounir Toub in de inleiding: “Ik eet nooit twee dagen achter elkaar hetzelfde, de enige uitzondering daarop is de harira tijdens de ramadan. Het vasten verbreek ik met een dadel en een glas water, en daarna volgt voor mij standaard een kom van deze soep. Saai? Misschien klinkt dat zo, maar ik kijk er iedere dag weer naar uit.

“Als je het tijdens de ramadan druk hebt met van alles en nog wat, dan heb je behoefte aan een variant die je niet 4 uur moet laten pruttelen. Deze snelle harira zet je binnen een halfuur op tafel en is minstens zo lekker als een slow-versie.”

 

Uit: Het ramadan kookboek, 115 recepten voor ramadan, Eid en andere feestdagen, Mounir Toub, uitgegeven bij Kosmos Uitgevers, 210 p., 27,50 euro, februari 2024